Vinmiddag Bordeaux och Rhone
 
Vilken kväll, jag och Eva på Ulla Winbladh
Middag med viner från Bordeaux och Rhône
 
 
Bordeaux är ett av världens största vinområden och förmodligen det mest berömda. Röd bordeaux från något av de fem premier cru-slotten, eller en söt sauternes står högt på önskelistan för vinkännare. Men öppna inte flaskan för tidigt. De bästa röda kan vara i god kondition i femtioårsåldern, och sauternes håller över hundra.
I Bordeaux produceras såväl rött och vitt som rosé i flera olika stilar. Området är mest känt för sina strama och långlivade röda samt för sina söta vita viner. 
Vädrets nyckfullhet under druvornas mognadsperiod har lett till att alla bordeauxviner, med några få undantag, är blandningar av olika druvsorter. Fjorton druvsorter är tillåtna i Bordeaux, men i praktiken används i stort sett bara åtta.
 
 
Rhône: Huvuddelen av allt rhônevin som produceras kommer från södra Rhônedalen. Det mesta är rött, men det finns även en mindre andel rosé och vitt vin. De röda vinerna framställs vanligen för att drickas unga, men Châteauneuf-du-Pape och Gigondas gör viner som kan lagras länge.
I Norra Rhône är syrahdruvan dominant och här produceras kraftfulla viner. Syrah härifrån visar en typisk kryddigblommig doft av vitpeppar, lagerblad och viol samt den karaktäristiska aromen av rökta charkuterier. Norra Rhône står för fem procent av Rhônedalens vinproduktion.
 
 
Utsökta rätter och viner, jag känner mej tacksam som får vara med när det är så här lyxigt <3
 
 
#1 - Linnea Kinis

Gud vad gott det såg ut :)

#2 - Anita

Såg inte fel ut :D