Nyårshelgen
 Stockholm fisk, baren
 
 Vi kan börja nyårshelgen i baren på Stockholm Fisk där vi tog ett glas Prosecco i väntan på Mia som kom med tåget från Göteborg.
Färgen är strågul och smaken har toner av grönt äpple och mandarin, utmärkt som aperitif
 
 Hemma i köket
 
Hemma för att lämna av Mias väska delade vi på en flaska Spumante
Ungdomligt vin med fruktig smak, inslag av gråpäron, honungsmelon och citrus
 
 Soldaten Svejk
 
Ner på Soldaten Svejk för lite middag, vi började med charktallrik och en mörk Bernard
En Tjekisk mörk lager i Tysk dunkelstil. Ölet är opastöriserat och mikrofiltrerat, bryggt på fem olika maltsorter. Smak av vörtbröd, choklad, anis och lite kaffe, medelbesk.
 
 
Till schnitzeln blev det en flaska rött...
En medelfyllig Chianti Classico med toner av körsbär, hallon och viol. Rubinröd till färgen, fina taniner och bra syra.
 
 Hemma i köket
 
Nyårsaftons morgon startade med Champagnefrukost
Äggröra, bacon och Palmer Blanc de Noirs
 
Vi fick sällskap en stund och därmed chansen att öppna en flaska champagne till...
Charles Heidsieck, en av mina favoriter i standard cuveé. Rostat bröd, gula äpplen, nougat och mandarin.
 
Silja Galaxy, hytten
 
Champagne Bauchet, ships champagne, ny för mej
70% Pinot Noir och 30% Chardonnay, en mild doft av nyrostat bröd.