Tusen och en natt
 
En champagne av Ylva Marie Thompson som görs av Gimonnet-Gonet
 
Philippe Gimonnet och hans hustru Anne (född Gonet) kommer båda från välrenommerade champagnefamiljer, men istället för att fortsätta i gamla hjulspår ville de skapa något gemensamt och 1986 lanserade de sina första flaskor. 
Philippe är son till Pierre Gimonnet medan Anne är dotter till François Gonet och brorsdotter till Philippe Gonet.
 
TUSEN & EN NATT
En Grand Cru Champagne, det vill säga att druvorna kommer från de aldra bästa byarna.
Blanc de blancs,100% Chardonnaydruvor, som i det här fallet odlas i fem av de sex grand cru-byarna i ”côte des blancs”; Le Mesnil sur Oger, Oger, Oiry, Cramant och Chouilly.
Vinstockarna är i genomsnitt 35 år gamla, vilket ger mer smak och karaktär från den kalkrika jordmånen.
Tusen & en natt får vila mellan 22 och 36 månader på jästfällningen i flaskan, det gör att den rundas av och blir mer fyllig men också att den har god lagringspotential.
Vid degorgeringen tillsätts 6 g socker.
Att champagnemakaren låtit tillverkningsprocessen ta tid märks på de tusentals små fina bubblorna i glaset.
 
Vad tycker jag då...
Jag är tyvärr inte odelat positiv, moussen är ganska kort och sötman var lite för framträdande för min smak. Medelfyllig, druvtypisk och lätt smörig ton.