Casillero del Diablo
Vingården Concha y Toro grundades av Don Melchor de Santiago Concha y Toro och hans fru 1883
Don Melchor tog med sej druvsorter från Bordeaux och började exportera vin redan 1933
För att hålla inkräktare borta spred don Melchor ett rykte om att djävulen bodde i källaren... "casillero del diablo - djävulens källare"
Företaget har i dag flera vingårdar både i Chile och Californien
 
 
En fruktig och fyllig Shiraz full av skogsfrukt, bäsk choklad och en liten smak av svartpeppar. Mycket smak och mjuka tanniner.
 
Vi köpte tre flaskor när vi åkte till Åland sist och det ångrar vi inte. Denna, den första vi öppnade drack vi till en grillad oxfile med café de parismör, bea och sallad. Mycket gott.
 
 
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, färska örter, lakrits och vanilj.
 
Denna Merlot öppnade vi dagen efter (köpte tre av den också) och drack till våran gräddiga gryta på fjällko, skogschampignon och charlottenlök serverad med blomkålsris. Gott och härligt, till kvällen plockade jag fram oststavar på gräddost som vi doppade i lakritspulver, jag dör så gott det var till vinet, ibland blir det bra fast det inte är meningen, haha.
#1 - Therese Bjärstig

Ett bra "basvin" som vi ofta kör till vårt älgkött :-D

Svar: Jättebra, kör ni Shiraz då??
Jessica Högberg