Zonin Prosecco Millesimato
 
Fick ett pressmedelande med mej hem när jag var på vinlunch med Zonin, ska bli kul att prova
 
 
 
Zonin lanserar sin första Prosecco Millesimato
 
Italiens ledande Proseccoproducent, Zonin, välkomnar Zonin Prosecco DOC Brut Special Cuvee Millesimato till sitt sortiment - en Prosecco gjord på årgångens finaste Glera-druvor.
Med sin friska, välbalanderade smak av frukt och mandel passar den både som aperitif och till maten, perfekt för höstens speciella tillfällen. 
 
I sju generationer har Italiens ledande vinfamilj, Zonin, förädlat konsten av att tillverka Prosecco av högsta kvalitet.
För första gången någonsin lanserar de nu en Prosecco Millesimato - en Prosecco gjord på ett urval av säsongens finaste druvor.
För att få kallas Millesimato får innehållet inte kompletteras eller korrigeras av några andra druvsorter än säsongens och vingårdens egna, vilket försäkrar en Prosecco av hösta kvalitet.
Givet att Proseccon endast har druvor från en årgång, får vinet karaktär av de speciella egenskaperna för just den skörden och smaken varierar från år till år.
 
Prosecco är oftast non vintage och gjord på druvor från olika årgångar och vingårdar - en Millesimato kräver både mer jobb och kunskap att förädla och intygar därför exemplar av hösta kvarlitet. Vi har länge velat erbjuda våra kunder en årgångsprosecco och det är med stolthet vi nu kan låta dem njuta av en riktigt fin Millesimato// Reija Andersson Tuomalla, produktchef för Zonin