The art of blending - Palmer & Co
 
 Champagnemiddag på Sjöfartshuset
 
 
Vi började med en film och en presentation av Palmer & Co, Blanc de Noirs
 
 
Sen fick vi prova basviner, alltså vinet som ska bli champagne... om några år...
Från två olika byar, Les Ricey och Mailly - Verzenay
Från soleratanken, där dom varje år sen 1947 har bytt 15-20% till årets blend
I sista glaset fick vi den färdiga blenden 2017 som är drickfärdig 2022... haha
 
 
Äntligen lite bubblor, och snittar... gudomligt gott
 
 
"Featuring a perfect balance between Pinot Noir och Pinot Meunier, thi prime blend of crus located in th Monagne de Reims, the Côte des Bars and the Marne Valley is a contemporary expression of a Blanc de Noirs. 
The fruity structure of Pinots is indeed expressed with suprising freshness.
The nose displays delicate aromas of peach and apricot lifted by vibrant notes of graperuit and gooseberries. 
On the palate, the wine seduces with a lovely combination of intense fruit aromas and finesse"
Så skriver dom själva om Blanc de Noirs
 
 
Här är något spännande, vi är framme vi magnumflaskan
DEN SMAKADE HELT ANNORLUNDA!!
Den var ljuvlig, inte för att det var något som helst fel på "normalflaskan" men magnumen... 
 
 
 
 
 Rémi Vervier, en av fem oenologer på Palmer och VD, riktigt kul att få höra honom berätta om basvinerna och hur dom går tillväga, han gillar sitt jobb;)