Coastal Region - Sydafrika
 
Här startade den sydafrikanska vinodlingen på 1650-talet när de holländska kolonisatörerna planterade de första vinstockarna i det som nu är distriktet Constantia.
Vinregionen omfattar Swartland och Durbanville vid Atlantkuten, Thulbag och Paarl i öster samt Constantia och Stellenbosch vid False Bay i söder.
Större delen av Coastal Region svalkas av vinden från havet under de varma sommarmånaderna, druvorna mognar långsammare och får en högre koncentration av smakämnen. Detta gör det möjligt att odla bättre vin här än i övriga delar av Sydafrika. Den relativt rikliga nederbörden i kustområdet gör dessutom att man på de flesta vingårdar klarar sig utan konstbevattning.
I coastal Region finns många av landests bäsa vingårdar.
Regionen har ingen enhetlig jordmån. Den varierar från näringrika jordar utefter floddalarna till sand och grus som måste plöjas upp och bearbetas innan vinstockar kan planteras. Ofta tillförs näringsämnen till de magra jordarna. Thulbag är en dal med närigsrik jord på flodständerna och bergssluttningar som består av nästan enbart grus utan jord. På dessa magra grussluttningar produceras några av Sydafrikas bästa viner. Man gör alla typer av vin, kraftfulla röda av cabernet Sauvignon och Syrah som behöver moga 10 år eller längre. Medelfylliga och lättare rödviner av Pinot Noir, Pinotage, Cabernet Frac, Cinsaut, Merlot och Gamay (finns några till). Torra vita viner av Chardonnay, Sauvigon Blanc, Chenin Blanc (Steen), Weisser Riesling. Halvtorra till söta av Chenin Blanc, Muscat d'Alexadrie (Hanepoot), Gewürztramminer och Cape Riesling. Söta dessertviner, ofta med ädelröta av Gewürztraminer, Weisser Riesling, Chenin Blanc och Bukett-traube. Mousserande, rose, starkvin...
Här produceras de flesta av Sydafrikas Estate Wines, här finns också några av Sydafrikas största vinproducenter, t ex KWV som är ett stort kooperativ.
#1 - Yasmine

Spännande!

Svar: Nästa vinprovning är sydafrika så jag tjuvtränar, haha
Jessica Högberg