Eric Rodez
 
 
Så här lyder mina anteckningar från kvällen då jag fick äran att prova denna underbara Champagne
"Ambonnay (Pinot by), skolad hos Krug. 100% Pinot. Liiiten producent, sjuka bubblor"
Ambonnay är en liten kommun i Champagne med ca 1000 invånare
Skolad hos Krug, hur coolt?
100% Pinot är fel, Cuvée Crayères är gjord på 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay
Sjuka bubblor, vet inte hur jag ska förklara det men små, små, små och många, många, många...
Exploderar verkligen i munnen
 
 
Så här säger vinmakeren själv:

 "Champagne of body and spirit made by  the marriage of 60% Pinot Noir and 40% Chardonnay. Straight, round, generous, the cuvee Crayères is made on average from a dozen different wines from 4 to 5 different vintages, with 20 to 25% of wines vinified in small oak barrels, with  45 to 50%  reserve wines helping to bring  homogeneity.

This Champagne gold in hue with small golden highlights. The nose reveals floral and mineral notes allowing upon aeration the release of red and white fruits. The palate is fresh and generous, playing with notes of spring berries."

 Eric Rodez, producent. Erik& Martine, vinmakare. Familjeegendom i nionde generationen, sonen Mickaël är också med. 45000 flaskor/år. Erik tog sej ut i Europa och övriga Frankrike en tid, han har varit enolog (enologi, vinkunskap på högskolenivå) på Krug. Återkom till familjevineriet 1982. Arbetar sedan 2009 biodynamiskt.